Czerwona kapusta z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czerwona kapusta i orientalne curry razem? Zagraj w czerwone i dodaj do tego czerwoną paprykę, czerwoną żurawinę i czerwoną cebulę. Gotuj przez chwilę, dopraw solą, cukrem oraz octem winnym z jabłek. Podawaj do dań z kaczki, wołowiny lub dziczyzny.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dag czerwonej kapusty,
    1 średnia czerwona cebula,
    1/2 strąka czerwonej papryki,
    1/2 łyżeczki soli,
    1 łyżeczka cukru,
    1/2 łyżeczki curry,
    2 łyżki octu winnego z jabłek,
    1 łyżka oleju,
    3 łyżki suszonej żurawiny.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Przystawki Dodatki

Czerwona kapusta z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować, usuwając głąb i grube nerwy. Przełożyć do garnka, dodać niewielką ilość gorącej wody (około pół szklanki) i sól, zagotować pod przykryciem. Odkryć na 10 minut i dogotować znów pod przykryciem przez 25 minut.
  • 2. W międzyczasie cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Paprykę umyć, pozbawić pestek, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Podsmażyć cebulę przez 10 minut, potem dodać paprykę i smażyć jeszcze kolejne 10 minut. Dodać do kapusty, wymieszać.
  • 3. Pod koniec duszenia dodać żurawinę, doprawić octem winnym, cukrem, curry, ewentualnie solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować