Czerwona kapusta na ciepło

4.5 (193 ocen)

w sam raz do pyz...

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty
    3-4 goździki
    ocet
    sól
    cukier
    2 liście laurowe
    po 1 łyżce smalcu i margaryny
    ew. Warzywko
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kapusta zasmażana

Czerwona kapusta na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwona kapusta na ciepło-parzenie kapusty 1. Poszatkować kapustę i sparzyć.
  • Czerwona kapusta na ciepło-dodawanie octu do kapusty 2. Odcedzić, dodać tłuszcz, ocet, cukier, sól, pieprz, liść laurowy i goździki.
  • Czerwona kapusta na ciepło-łączenie składnikow 3. Chwilę podsmażyć, podawać z pyzami lub ziemniakami i sosem pieczeniowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować