Czereśniowe crumble

5 (173 ocen)

  • 30 min

Pyszny i szybki pomysł na małe, letnie słodkości. Deser jest przy tym banalnie prosty- czereśnie i kruszonka. Zamiast czereśni można wykorzystać inne dowolne owoce.

  • 30 min

Składniki:

  • Porcja dla 4 osób:

    ok. 500 g czereśni

    Kruszonka:

    70 g zimnego masła

    70 g cukru pudru

    130 g mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Czereśniowe crumble - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać cukier puder i mąkę, dodać pokrojone, zimne masło. Palcami wyrobić sypką kruszonkę.

    Na dno 4 kokilek wyłożyć czereśnie, obficie posypać kruszonką. Przygotowane kokilki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec ok. 25 minut do zrumienienia kruszonki. Podawać na ciepło.

Porady

Zamiast czereśni można wykorzystać inne dowolne owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować