Czereśniowe babeczki z krokantem.

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Babeczki mają wyjątkowy smak i cudowny zapach .Wykonane z mrożonych owoców przypomną nam smak lata ,a kiedy zrobimy je w sezonie poczujemy cały urok letnich smaków.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka przenna: 180 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - masło: 125 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - proszek do pieczebia: 1 łyżeczka
    - nalewka czereśniowa: 2 łyżki

    - krokant orzechowy: 100 gramów
    - wydrylowane czereśnie: 1.5 szklanki

    - czekolada mleczna: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Czereśniowe babeczki z krokantem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czereśniowe babeczki z krokantem 1. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo cały czas ucierając mąkę z proszkiem, jajka i alkohol na końcu dodajemy 1/2 krokantu i wydrylowane czereśnie delikatnie mieszamy, masą napełniamy uszykowane foremki i pieczemy w temp do 180st, 30-35min.
  • czereśniowe babeczki z krokantem 2. Upieczone polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy resztą krokantu.
    (nie posiadam nalewki czereśniowej więc zastąpiłam ją wiśniową)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować