Czekosernik z wiśniami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

Składniki:

  • Na spód i gniazdka:
    ● 200 g ciastek zbożowych
    ● 100 g masła
    ● 100 g herbatników
    ● 150 g gorzkiej czekolady
    Na wierzch: 150 g mlecznej czekolady
    ● 600 g sera na sernik
    ● 3 łyżeczki kakao
    ● 4 łyżeczki żelatyny
    Oraz: 200 ml kremówki
    ● słoik drylowanych wiśni
    ● 5 łyżek cukru pudru
    ● mięta
    ● 2 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Czekosernik z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka i herbatniki kruszymy. Masło roztapiamy z gorzka czekolada. Dodajemy do ciastek, mieszamy. Z ciasta formujemy 10 małych kulek. Lekko spłaszczamy i robimy dziurkę. Układamy na papierze do pieczenia. Schładzamy.
  • 2. Reszta ciasta wykładamy dno tortownicy (sr. 20 cm). Dociskamy i schładzamy.
  • 3. Czekoladę roztapiamy, studzimy. Kakao mieszamy z odrobina wody. Kakao i czekoladę miksujemy z serem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku. Wlewamy do sera, miksując. Na spód wykładamy wiśnie (kilka odkładamy) i ser. Odstawiamy do stężenia. Na wierzch wykładamy gniazda. Do środka wkładamy po wiśni.
  • 4. Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z rozpuszczona żelatyną. Dekorujemy tort. Przybieramy mietą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ser biały Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z wiśniami

To może cię zainteresować