Czekosernik z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka i herbatniki kruszymy. Masło roztapiamy z gorzka czekolada. Dodajemy do ciastek, mieszamy. Z ciasta formujemy 10 małych kulek. Lekko spłaszczamy i robimy dziurkę. Układamy na papierze do pieczenia. Schładzamy.
3.Czekoladę roztapiamy, studzimy. Kakao mieszamy z odrobina wody. Kakao i czekoladę miksujemy z serem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku. Wlewamy do sera, miksując. Na spód wykładamy wiśnie (kilka odkładamy) i ser. Odstawiamy do stężenia. Na wierzch wykładamy gniazda. Do środka wkładamy po wiśni.
4.Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z rozpuszczona żelatyną. Dekorujemy tort. Przybieramy mietą.
Komentarze