Czekoldaki raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krok 1
Migdały sparzamy i obieramy ze skórki.
Krok 2
Do miski dodajemy miękkie masło oraz cukier puder i całość miksujemy na puszysty i gładki krem.
Krok 3
W miseczce na parze rozpuszczamy białą czekoladę i odstawiamy do wystudzenia. Następne stopniowo dodajemy do masła wymieszanego z cukrem pudrem.
Krok 4
Do przygotowanej masy stopniowo dodajemy wiórki kokosowe i cały czas mieszamy drewniana łyżką. Następnie masę czekoladową dostawiamy do lodówki na 40 min. aby stwardniała.
Krok 5
Z przygotowanej masy formujemy czekoladki, a do środka wkładamy po 1 migdale. Następnie uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Krok 6
Przygotowane czekoladki rafaello obtoczone w wiórkach odstawiamy do lodówki na 4 godz. aby stwardniały
Komentarze