Czekoldaki Raffaello

4.5 (187 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na bardzo smaczne czekoladki Raffaello do zrobienia w kilkadziesiąt minut

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - miekkie masło: 100 gramów
    - biała czekolada: 200 gramów
    - cukier puder: 50 gramów
    - migdały: 20 sztuk
    - wiórki kokosowe: 150 gramów
    - wiórki kokosowe do obtoczenia: 200 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Kokosanki Czekoladki Trufle

Czekoldaki raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krok 1
    Migdały sparzamy i obieramy ze skórki.

    Krok 2
    Do miski dodajemy miękkie masło oraz cukier puder i całość miksujemy na puszysty i gładki krem.

    Krok 3
    W miseczce na parze rozpuszczamy białą czekoladę i odstawiamy do wystudzenia. Następne stopniowo dodajemy do masła wymieszanego z cukrem pudrem.

    Krok 4
    Do przygotowanej masy stopniowo dodajemy wiórki kokosowe i cały czas mieszamy drewniana łyżką. Następnie masę czekoladową dostawiamy do lodówki na 40 min. aby stwardniała.

    Krok 5
    Z przygotowanej masy formujemy czekoladki, a do środka wkładamy po 1 migdale. Następnie uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.

    Krok 6
    Przygotowane czekoladki rafaello obtoczone w wiórkach odstawiamy do lodówki na 4 godz. aby stwardniały
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować