Czekoladowy torcik z mandarynkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Dziś są imieniny mojego męża i upiekłam go specjalnie dla niego!

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • NA CIASTO::
    - margaryna roztopiona: 60 gramów
    - mąka: 200 gramów
    - kakao: 50 gramów
    - cukier: 150 gramów
    - cukier brązowy: 70 gramów
    - mleko: 250 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 opakowanie
    - esencja mandarynkowa: 8 mililitrów
    - mandarynki: 4 sztuki
    NA DEKORACJę::
    - czekolada mleczna: 200 gramów
    - płatki migdałów: 1 opakowanie
    - różowe cukierki: 1 opakowanie
    - mandarynki: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy torcik z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180C. Do miski wsypać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, oba rodzaje cukru i wymieszać. Rozpuścić margarynę, dodać jajka, mleko, esencję mandarynkową i mikserem na średnich obrotach utrzeć na jednolitą masę. Zmniejszyć obroty i powoli dodawać suche składniki. Na końcu dodać 4 obrane i podzielone na cząstki mandarynki. Ciasto włożyć do dwóch okrągłych form o różnych średnicach (ja mam takie kupione w IKEI 1,6l i 0,5l) do 3/4 wysokości i piec około 50 minut.
  • 2. Po upieczeniu wyjąć i ułożyć mniejsze ciasto na większym. W kąpieli wodnej rozpuścić mleczną czekoladę i polać nią ciasto od góry, udekorować cząstkami mandarynek, płatkami migdałowymi i cukiereczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mandarynki Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować