CZEKOLADOWY MUS Z MLECZNYM LIKIEREM

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:

  • •DWIE TABLICZKI MLECZNEJ CZEKOLADY
    •40 G MASŁA
    •2 JAJKA
    •4 ŁYŻKI MLECZNEGO LIKIERU
    •200 ML ŚMIETANY 30%
    •ŁYŻKA CUKRU
    •SZCZYPTA SOLI

Czekoladowy mus z mlecznym likierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CZEKOLADĘ RAZEM Z MASŁEM ROZTAPIAMY W KĄPIELI WODNEJ. ŻÓŁTKA ROZTRZEPUJEMY. GDY CZEKOLADA TROCHĘ PRZESTYGNIE DODAJEMY JĄ STOPNIOWO DO ŻÓŁTEK DALEJ MIKSUJĄC. NA KONIEC POWOLI DODAJEMY LIKIER UBIJAJĄC DO CZASU ,AŻ MASA STANIE SIĘ GŁADKA.

    UBIJAMY ŚMIETANĘ I POWOLI DODAJEMY CZEKOLADĘ CAŁY CZAS MIKSUJĄC. BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO ZE SZCZYPTĄ SOLI I CUKREM. POWOLI ŁĄCZYMY Z MUSEM TAK ABY NIE STRACIŁ PUSZYSTOŚCI. PRZEKŁADAMY DO PUCHARKÓW I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN.

Komentarze

Podobne przepisy