Czekoladowy łabędzi puch

4.5 (195 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mocno czekoladowe ciacho z kokosową masą

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto czekoladowe:
    - 3 szkl. mąki
    - 3/4 szkl. cukru
    - 3/4 szkl.oleju
    - 1 szkl. mleka
    -po 1 i 1/2 łyżeczki sody i proszku do pieczenia
    - 3 łyżki kakao

    Krem kokosowo-czekoladowa:
    - 2 suche bułki kajzerki
    - 2 i 1/2 szkl. mleka
    -1/2 szkl.cukru
    -2 łyżki kremu czekoladowego
    - 10 dag kokosu
    -1 margaryna

    Ponadto:
    -polewa czekoladowa
    -starta biała czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Bułki Desery

Czekoladowy łabędzi puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Ciasto; sypkie składniki połącz ze sobą,dodaj mleko i olej w połącz na gładką masę. Ciasto przelej na blachę (wym.32*25cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec ok.50 min.
  • 2. Krem: Bułki zalej 2 szkl. mleka, gdy zmiękną rozdrobnij je widelcem. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem,dodaj rozdrobnione bułki oraz kokos,gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Odstaw do ostygnięcia. Margarynę
    utrzyj z kremem czekoladowym i dodawaj po łyżce masy kokosowej, dokładnie połącz składniki.
  • 3. ciasto przekrój na dwa placki,przełóż kremem. udekoruj polewa czekoladowa o posyp białą czekolada,przed podaniem schłodź w lodowce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Czekolada Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować