Czekoladowo-waniliowe pancakes z jagodami

0 (0 ocen)

Pyszne, owocowe placuszki z dodatkiem kakao, to doskonałe śniadanie dla małych niejadków.

Składniki:

  • 3 jajka,
    szklanka mleka,
    2 szklanki mąki pszennej,
    łyżka kakao,
    szklanka jagód i malin (mogą być mrożone),
    szczypta soli,
    łyżka cukru waniliowego,
    150g jogurtu malinowego.

Czekoladowo-waniliowe pancakes z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Waniliowe pancakes surowe 1. Mleko zmiksować z jajkami. Stale miksując, dodawać po łyżce przesianej mąki i kakao oraz cukier waniliowy i szczyptę soli. Następnie dodać jogurt, krótko zmiksować. Dodać owoce (mrożonych nie rozmrażać). Dokładnie wymieszać. Na mocno rozgrzany olej kłaść małe placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

    Podawać oprószone cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy