Czekoladowo - orzechowe ciasto z jagodami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie w wykonaniu, a przy tym wybornie smakuje

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masło: 200 gramów
    - cukier puder: 300 gramów
    - orzechy włoskie (wyłuskane): 200 gramów
    - jagody (świeże lub mrożone): 100 gramów
    - ciemna czekolada: 150 gramów
    - mąka pszenna: 50 gramów
    - kakao: 50 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Czekoladowo - orzechowe ciasto z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
  • 2. Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać. Dodać orzechy i jagody.
  • 3. Następnie przesianą mąkę, cukier puder, kakao, proszek do pieczenia i cynamon. Dobrze wymieszać. Wbić jajka cały czas mieszając.
  • 4. Masę przełożyć do formy wyłożonej pergaminem i piec ok. 20 minut w 180 st. C. Podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Jagody Masło Orzechy Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować