Czekoladowo – migdałowy pudding chia

0 (0 ocen)

  • 5 min

Nie widać końca moich pomysłów na wykorzystanie nasionek chia. To dobrze, bo uzależniłam się od nich. W domu posiadam ich spory zapas. Jestem ciekawa jakie są Wasze doświadczenia związane z chia ? Ktoś próbował ? To chyba najzdrowsze ze wszystkich możliwych uzależnień :) !

  • 5 min

Składniki:

  • Składniki (2 małe porcje):
    1 szklanka mleka migdałowego
    1/4 szklanki nasion chia
    2 łyżki kakao w proszku
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    1 – 2 łyżeczki miodu (można zastąpić syropem z agawy)
    2 łyżeczki wiórków kokosowych

Czekoladowo – migdałowy pudding chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieść w wysokiej misce i zmiksuj do połączenia się składników. Spróbuj i oceń smak, jeśli jest za mało słodkie – dodaj miód / syrop z agawy. Wymieszaj. Następnie przelej do szklanek, przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na całą noc.
    Po wyjęciu z lodówki – posyp wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy