Czekoladowo – migdałowe ciasto z konfiturą malinową

0 (0 ocen)

  • 55 min

Jeśli lubicie czekoladę, w połączeniu z owocami sezonowymi ten przepis jest właśnie dla Was. Ciasto bezglutenowe z mąki migdałowej i kakao z konfiturą malinową. Przepis na to ciasto jest niezwykły z innego powodu. Wszystko wsypujesz do miski, mieszasz, a ono i tak wyrasta i jest delikatne w smaku.

  • 55 min

Składniki:

  • 300 g konfitury malinowej
    5 jajek
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody oczyszczonej
    150 g zmielonych migdałów
    170 g cukru trzcinowego
    60 g kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Czekoladowo – migdałowe ciasto z konfiturą malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia
    / silikonową formę wysmarować masłem lub olejem kokosowym.
  • 2. Wszystkie mokre składniki dać do malaksera, zmiksować do połączenia.
    Suche wymieszać w misce – dodać do mokrych i zmiksować.
  • 3. Tak przygotowane ciasto przelać do formy i piec w temperaturze 180ºC przez 45,
    do tzw. suchego patyczka. (wstawić do nagrzanego piekarnika)
  • 4. Ciasto wystudzić, podawać polane czekoladą, najlepiej ze świeżymi malinami.

Porady

Nie trzeba mieszać ciasta mikserem, można wszystko wymieszać dobrze łyżką – próbowałam i działa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować