Czekoladowo-kawowe cupcakes z różaną polewą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Podwójnie czekoladowe cupcakes z espresso i polewą z wody różanej są bardzo estetyczne i smaczne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciemne kakao: 3 łyżki
    - espresso: 1 łyżka
    - czekolada deserowa: 50 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 170 gramów
    - mąka: 250 gramów
    - masło: 200 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - wanilia: 1 sztuka
    - maslo: 100 gramów
    - serek kremowy np. Philadelphia: 200 gramów
    - cukier puder: 5 łyżek
    - woda różana: 1 łyżka
    - kandyzowane wiśnie: 12 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Czekoladowo-kawowe cupcakes z różaną polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao i espresso zalać gorącą wodą (1/4 szklanki), zostawić do wystygnięcia. Czekoladę pokroić na małe kawałki. Za pomocą miksera utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i wanilię. Wlać kawę z kakao, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać czekoladę i dobrze wymieszać.
  • 2. Nakładać masę do papilotek. Piec w 180 stopniach przez 35-40 minut. W międzyczasie przygotować polewę.
  • 3. Utrzeć masło z serkiem, dodać cukier, wodę różaną i ewentualnie kilka łyżek mleka (jeśli polewa będzie zbyt gęsta). Polewę nakładać gdy cupcakesy wystygną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować