Czekoladowo-Bezowe

0 (0 ocen)

  • 55 min

Pyszny biszkopt do tego pełna aromatu czekolada i rozpływające się w ustach bezy mmm pycha!! kto zrobi to pyszne ciacho czekoladowe nie pożałuje

  • 55 min

Składniki:

  • Biszkopt kakaowy:
    10 jajek
    8 łyżek mąki
    8 łyżek cukru
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki p. do pieczenia

    Masa Czekoladowa:
    2 kostki masła
    2 jajka całe
    8 łyżek cukru kryształu
    1 gorzka czekolada
    1 kieliszek spirytusu
    1 krem czekoladowy

    Dodatkowo:
    20 dag bez (białych)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Beza Ciasto

Czekoladowo-bezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt w formie (22*36) pieczemy około 20 minut w temp.160 stopni. Ubijamy 2 jajka na parze z 8 łyżkami cukru kryształu.Czekoladę roztapiamy w mikrofali.Masła miksujemy dodajemy do masy zimną masę jajeczną, czekoladę gorzką i krem, na końcu dodajemy spirytus.Biszkopt przekrawamy na pół.

    Przełożenie:
    biszkopt
    masa
    bezy
    i na drugi biszkopt dajemy masę i złączamy do siebie tak aby bezy były w środku. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i boki. Dekorujemy bezami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (207 ocen)

Lizaki bezowe róże

To może cię zainteresować