Czekoladowe z malinami

0 (0 ocen)

Bardzo lubimy takie wilgotne, czekoladowe ciasta. A z dodatkiem malin smakuje wybornie...

Składniki:

  • 15 dag mąki,
    125 g margaryny Palmy z murzynkiem,
    200 g mlecznej czekolady,
    150 ml wody,
    1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
    2 łyżki kakao,
    15 dag cukru,
    jajko,
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
    szczypta soli,
    1/2 łyżeczki olejku waniliowego,
    szkl. malin,
    2 łyżki mleka.

Czekoladowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić wraz z cukrem, wodą, kakao, kawą i tabliczką połamanej czekolady. Ostudzić. Dodać olejek waniliowy oraz jajko. Na koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i szczyptą soli. Ciasto wylać do keksówki, posypać malinami. Piec ok. 45 min w temp. 170st. Ostudzić. Czekoladę stopić z mlekiem, polać wierzch ciasta.

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI

viki2903 Bardzo kremowe i delikatne 2 godz.