Czekoladowe z granatem

0 (0 ocen)

Na święta czasami nadzienie do ciast mi się nudzą, więc wymyślam inne składniki , których jeszcze nie próbowałem.

Składniki:

  • Składniki: na 8-10 porcji.
    pół kostki margaryny
    pół szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    2 jajka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ¾ szklanki mąki

    Masa:
    owoc granatu
    25 dag mascarpone
    pół szklanki kremówki
    pół opakowania cukru waniliowego
    2 łyżki cukru pudru
    skórka otarta z pomarańczy

    Dodatkowo:
    sok z pomarańczy
    granat do dekoracji
    margaryna i mąka do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zagotować z 350 ml wody, kakao, cukrem. Ostudzić. Wbić jajka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Foremkę 20 x 20 cm natłuścić, obsypać mąką, wypełnić ciastem. Piec 25 minut 190 stopni C. Nasączyć sokiem z pomarańczy.
  • 2. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym. Mascarpone utrzeć z pudrem i skórką z pomarańczy. Wymieszać z kremówką i miąższem z granatu. Kremem posmarować blaty, złożyć. Chłodzić 5 godzin. Udekorować granatem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować