Czekoladowe ule wielkanocne

4.5 (178 ocen)

  • 40 min

Przyszedł i czas na Wielkanocne ule, a raczej na jajko, kurkę i zająca. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego. Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń.

  • 40 min

Składniki:

  • * pół paczki biszkoptów
    * pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady
    * 2 łyżki masła
    * 2 łyżki masy krówkowej
    * dowolne nadzienie
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowe ule wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty pokruszyć na mąkę. Czekoladę zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Masło rozpuścić razem z masą krówkową. Całość wymieszać, zagnieść i odstawić na 20 minut do lodówki. Napełniać foremki, robić dziurkę i odstawić na 10 minut do lodówki. Nutellą bądź innym kremem czy budyniem napełniać czekoladowe ciasteczka. Odstawić do lodówki. Można wyciąć podstawi z biszkoptów, ale przy nutelli było to zbędne. Krem się dobrze trzymał w ciasteczkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować