Czekoladowe serduszka z manny

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki bardzo czekoladowy i bardzo smaczny deser

  • 15 min

Składniki:


  • 6 łyżek kasza manna ,
    3 szklanki mleko ,
    czekolada biała ,
    czekolada mleczna

Czekoladowe serduszka z manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę białą siekamy , czekoladę mleczna też siekamy ale zostawiamy jeden rządek. Każdą czekoladę dajemy do osobnej miseczki. W jednym garnku zagotowujemy 1,5 szklanki mleka wsypujemy kaszkę manną -mieszamy - kiedy zacznie gęstnieć dodajemy czekoladę i mieszamy aż wszystko zgęstnieje.
  • 2. To samo robimy z białą czekoladą. Na foremek silikonowych wlewamy warstwę białej kaszki potem warstwę brązowej kaszki. Wstawiamy do lodówki. Kiedy kasza będzie zimna wyciągamy ją z foremek i posypujemy starta czekoladą. Wykończamy żurawiną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy