Czekoladowe serca z malinami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Pędzelkiem nakładamy cienką warstwę czekolady wewnątrz silikonowych foremek w kształcie serca, odstawiamy do zastygnięcia. Czynność powtarzamy dwukrotnie. Po zastygnięciu czekolady delikatnie wyjmujemy ją z foremek, wygładzamy krawędzie. Staramy się nie dotykać jej palcami, aby nie pozostawiać odcisków...
2.Śmietanę ubijamy na sztywno.
Jeśli mamy mrożone maliny, to rozmrażamy je na sitku, aby usunąć nadmiar soku.
Suszoną miętę ścieramy w dłoniach na proszek, ewentualne patyczki i większe części usuwamy.
Czekoladowe foremki napełniamy śmietaną, ozdabiamy malinami i posypujemy sproszkowaną miętą.
Komentarze