Czekoladowe serca z malinami i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Prostota w eleganckim wydaniu...

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - czekolada mleczna: 50 gramów
    - czekolada biała: 50 gramów
    - śmietanka 30%: 200 gramów
    - maliny: 100 gramów
    - suszona mięta (starta na proszek): 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe serca z malinami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekoladowe serca 1. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Pędzelkiem nakładamy cienką warstwę czekolady wewnątrz silikonowych foremek w kształcie serca, odstawiamy do zastygnięcia. Czynność powtarzamy dwukrotnie. Po zastygnięciu czekolady delikatnie wyjmujemy ją z foremek, wygładzamy krawędzie. Staramy się nie dotykać jej palcami, aby nie pozostawiać odcisków...

  • 2. Śmietanę ubijamy na sztywno.

    Jeśli mamy mrożone maliny, to rozmrażamy je na sitku, aby usunąć nadmiar soku.

    Suszoną miętę ścieramy w dłoniach na proszek, ewentualne patyczki i większe części usuwamy.

    Czekoladowe foremki napełniamy śmietaną, ozdabiamy malinami i posypujemy sproszkowaną miętą.



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować