Czekoladowe rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z białek ubijamy pianę, dodając
sok z cytryny. Wsypujemy
cukier, a następnie, nie przerywając
ubijania, żółtka. Dodajemy
mąkę z proszkiem. Delikatnie
mieszamy i wylewamy do
wyłożonej papierem tortownicy.
Pieczemy 20 minut w temperaturze
180 °C. Studzimy
2.Śmietanę podgrzewamy
i na małym ogniu rozpuszczamy
w niej dwie czekolady. Studzimy.
Dodajemy śnieżki i ubijamy
na krem. Wsypujemy wiórki (odkładamy
2-3 łyżki do posypania
ciasta) i delikatnie mieszamy.
Masę wykładamy na biszkopt.
Migdały sparzamy, obieramy ze
skórki i wciskamy w masę na
biszkopcie.
3.Trzecią czekoladę roztapiamy
na małym ogniu, dodając
kilka łyżeczek mleka. Polewamy
ciasto. Gdy ostygnie, posypujemy
wiórkami kokosowymi
Porady
Ciasto odstawiamy na noc do lodówki, by krem stężał.
Komentarze