CZEKOLADOWE PĘKAJĄCE CIASTECZKA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Bardzo pyszne czekoladowe ciasteczka, które po upieczeniu pękają.Taki efekt to zaleta tych ciasteczek .

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto:
    -200 g. masła
    -200 g. gorzkiej czekolady
    -200 g. cukru
    -200 g. mąki tortowej
    -200 g. maki ziemniaczanek
    -3 łyżki kakao
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -3 jajka
    -szczypta soli

    do obtaczania:
    -1 szklanka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Czekoladowe pękające ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Rozpuścić masło, czekolady i połowę cukru, na mniejszym ogniu. Zdjąć i ostudzić do letniego. Do miski przesiać mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować ze szczyptą soli i resztą cukru. Do mąki wlać masło z czekoladami, wymieszać łyżką drewnianą. Dodać jajka i zmiksować. Przełożyć na folię i zafoliować. Włożyć do lodówki na całą noc.
  • formowanie ciasteczek 2. Ciasto pokroić na plastry i kawałeczki. Zrobić kulki wielkości orzechów włoskich.Obtaczać w przesianym cukrze pudrze.
  • ciasteczka przed pieczeniem 3. Kulki układać na blaszce z papierem do pieczenia.
  • CZEKOLADOWE PĘKAJĄCE CIASTECZKA 4. Piec od. 12 min.w 175*C.Nie przejmować się że są miękkie, one zastygną. Wyszło mi 65 szt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować