Czekoladowe pękające ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuścić masło, czekolady i połowę cukru, na mniejszym ogniu. Zdjąć i ostudzić do letniego. Do miski przesiać mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować ze szczyptą soli i resztą cukru. Do mąki wlać masło z czekoladami, wymieszać łyżką drewnianą. Dodać jajka i zmiksować. Przełożyć na folię i zafoliować. Włożyć do lodówki na całą noc.
2.Ciasto pokroić na plastry i kawałeczki. Zrobić kulki wielkości orzechów włoskich.Obtaczać w przesianym cukrze pudrze.
3.Kulki układać na blaszce z papierem do pieczenia.
4.Piec od. 12 min.w 175*C.Nie przejmować się że są miękkie, one zastygną. Wyszło mi 65 szt.
Komentarze