Czekoladowe muffiny z mlecznym kremem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Zachwycą największych łasuchów!

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ( 12 szt)
    MUFFINKI:
    - masło - 60 g
    - mąka - 220 g
    - cukier - 150 g
    - jajko - 2 szt
    - proszek - 10 g
    - kakao - 35 g
    - jogurt naturalny - 250 ml
    KREM:
    - mleko - 4 łyżki
    - cukier - 2 łyżki
    - miękkie masło - 180 g
    - cukier wanilinowy - 20 g
    - mleko w proszku - 1 szkl
    DODATKOWO:
    - lukier - 150 ml
    - posypka - 50 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Krem

Czekoladowe muffiny z mlecznym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MUFFINKI:

    Wszystkie składniki wkładamy do miksera (mąkę przesiewamy) i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

    Przekładamy do foremek ( ja używam silikonowych , więc nie muszę ich natłuszczać ) i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni ( do suchego patyczka ).



    KREM:

    Mleko zagotowujemy razem z cukrem i cukrem wanilinowym.

    Studzimy.

    Masło ucieramy mikserem i dodajemy pomału przestudzone mleko.

    Cały czas miksujemy dodając wolniutko mleko w proszku.



    CAŁOŚĆ:

    Z upieczonych muffinek delikatnie ścinamy górę.

    Dekorujemy kremem.

    Polewamy lukrem i posypujemy cukiereczkami!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować