Czekoladowe kulki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybka przekąska w kilka chwil....

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g migdałów
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    1 tabliczka białej czekolady
    8 łyżek cukru pudru
    2 żółtka
    1/4 szklanki rumu
    15 dag galaretki w cukrze
    1 płat wafla (może być kolorowy)
    wiórki kokosowe

Czekoladowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zetrzeć na tarce czekolady i migdały, przesypać do miski. Dodać cukier puder, żółtka i rum. Skruszyć 1 płat wafla i pokroić w drobną kosteczkę galaretkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Podawać po uprzednim schłodzeniu w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy