Czekoladowe coeurs a la creme z sosem malinowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Deser z kuchni francuskiej

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ricotta: 225 gramów
    - cukier puder (przesiany): 55 gramów
    - śmietanka 22%: 300 mililitrów
    - ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
    - gorzka czekolada (tarta): 55 gramów
    - białka: 2 sztuki
    - maliny (świeże): 225 gramów
    - cukier puder (do smaku): 1 szczypta
    - połówki świeżych truskawek, świeże maliny. (do podania): 30 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe coeurs a la creme z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłożyć gazą 8 małych foremek. Ser ricotta przetrzeć przez sito do miski. Dodać cukier puder, śmietankę i ekstrakt waniliowy. Dokładnie utrzeć. Dodać tartą czekoladę. Białka ubić w osobnej, czystej miseczce na sztywną masę, która jednak nie powinna być sucha. Ostrożnie połączyć z masą serową. Przełożyć mieszaninę do przygotowanych foremek. Ustawić na tacy i umieścić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Gaza wchłonie większość płynu. Przygotować malinowy coulis. Maliny utrzeć w robocie kuchennym na puree. Przetrzeć ja do miski przez sito i dodać cukier puder do smaku. Przed podaniem odwrócić foremkę na talerz. Polać masę serową malinowym coulis. Przybrać malinami i truskawkami. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować