Czekoladowe coeurs a la creme z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyłożyć gazą 8 małych foremek. Ser ricotta przetrzeć przez sito do miski. Dodać cukier puder, śmietankę i ekstrakt waniliowy. Dokładnie utrzeć. Dodać tartą czekoladę. Białka ubić w osobnej, czystej miseczce na sztywną masę, która jednak nie powinna być sucha. Ostrożnie połączyć z masą serową. Przełożyć mieszaninę do przygotowanych foremek. Ustawić na tacy i umieścić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Gaza wchłonie większość płynu. Przygotować malinowy coulis. Maliny utrzeć w robocie kuchennym na puree. Przetrzeć ja do miski przez sito i dodać cukier puder do smaku. Przed podaniem odwrócić foremkę na talerz. Polać masę serową malinowym coulis. Przybrać malinami i truskawkami. Podawać.
Komentarze