Czekoladowe ciasto serduszko

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Delikatne, bardzo czekoladowe ciasto

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1.5 szklanki
    - kakao: 0.5 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - sól: 0.33 łyżeczki
    - woda: 0.5 szklanki
    - jogurt naturalny: 0.5 szklanki
    - olej: 0.33 szklanki

    - czekolada gorzka lub deserowa: 150 gramów
    - masło: 1 łyżka
    - cukier puder: 2 łyżki
    - kwaśna śmietana: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Czekoladowe ciasto serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać sypkie składniki. Dodać mokre składniki i wszystko delikatnie połączyć - mieszać łyżką.

  • 2. Ciasto wyłożyć do formy posmarowanej masłem, posypanej mąka (ja użyłam blaszki-serduszka). Piec w temp 180 st przez 25-30 minut.

  • 3. Czekoladę połamać do miski, dodać masło. Podgrzać w mikrofalówce (można też w kąpieli wodnej), aż do rozpuszczenia czekolady. Wymieszać. Dodać przesiany cukier puder i śmietanę, wymieszać.
  • 4. Udekorować przestudzone ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować