Czekoladowe ciasto na zimno z kaszą manną

0 (0 ocen)

Proste w wykonaniu

Składniki:

  • Masa : 250 g margaryny, 1 litr mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1 szklanka kaszy manny

    Dodatkowo : biszkopty, płatki migdałowe

Czekoladowe ciasto na zimno z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić z mlekiem i cukrem, podgrzewać i mieszać ( nie gotować ) . Wsypać kaszę. Gotować do całkowitego zgęstnienia. Masę podzielić na dwie części, jedną połączyć z kakao. Ułożyć warstwę biszkoptów na spodzie blaszki. Rozsmarować gorącą jasną masę. Na wierzchu ułożyć biszkopty. Wylać ciemną masę. Udekorować płatkami.

Porady

Użyć blaszki o wymiarach 13 x 27 cm

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy