Czekoladowe ciasto bez mąki

0 (0 ocen)

  • 5 min

Coś dla łakomczuchów dbających o linię.

  • 5 min

Składniki:

  • 240 g fasoli czerwonej konserwowej
    5 łyżek fruktozy
    1 banan
    3 łyżki nasion słonecznika
    4 jaja
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju rzepakowego
    3 łyżki kakao odtłuszczonego

Czekoladowe ciasto bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Odsączamy fasolę z puszki i rozdrabniamy ją blenderem z jajkami i z bananem na jednolitą masę
    2.Dodajemy kakao, fruktozę,jogurt, nasiona słonecznika, proszek do pieczenia, olej i to wszystko miksujemy
    3. Ciasto wykładamy do blaszki-keksówki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą
    4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy przez 40-50 minut.

Porady

Można podawać z dżemem lub jogurtem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy