Czekoladowe, bardzo kruche ciastka polane mleczną czekolada. Ozdobione na wzór bombek choinkowych przeróżnymi cukierkami: galaretkami, płaskimi żelkami, groszkami i cukierkami m&m' s.
30 min
Składniki:
200 g masła
250 g mąki
75 g cukru pudru
szczypta soli
4 łyżki czekolady w proszku (Nesquik, Puchatek)
1 duże jajko
Czekoladowe ciastka- bombki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodać masło, cukier, sól i czekoladę, posiekać nożem. Dodać jajko, wyrobić ciasto. Podsypując ciasto lekko mąką, rozwałkować je i dużą szklanką wykrawać ciastka. Piec ok. 12 minut w 180°C.
Czekoladę rozpuścić na parze. Ostudzone ciastka smarować rozpuszczoną czekoladą i dowolnie dekorować cukierkami. Zostawić do skrzepnięcia czekolady.
Komentarze