Czekoladowe ciasteczka z wafli ryżowych

4.5 (170 ocen)

  • 25 min

Gdy mamy ochotę na coś słodkiego można przygotować szybkie czekoladowe ciasteczka z wafli ryżowych wieloziarnistych

  • 25 min

Składniki:

  • 1/4 kostki margaryny
    150 ml cukru
    8 łyżek napoju sojowego
    3 łyżki kakao
    12 wafli ryżowych
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Czekoladowe ciasteczka z wafli ryżowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier, napój sojowy i kakao przekładamy do rondelka i gotujemy, cały czas mieszając silikonową łyżką, aż powstanie jednolita masa, a cukier się rozpuści. Zdejmujemy ją z ognia, wsypujemy pokruszone wafle ryżowe i mieszamy. W formie na muffinki układamy papilotki Łyżką przekładamy czekoladową masę i formujemy ciasteczka lekko dociskając masę, odstawiamy do ostygnięcia.

Porady

Można użyć płatków owsianych, preparowany ryż. 

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować