Czekoladowe bezy

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lekkie i chrupiące , do tego bardzo czekoladowe pyszne bezy.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białka duże: 2 sztuki
    - sól: 0.13 łyżeczki
    - cukier puder: 150 gramów
    - kakao: 50 gramów
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    - esencja migdałowa: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czekoladowe bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku ubijamy pianę z białek z dodatkiem soli na średnich obrotach, następnie zwiększamy obroty i stopniowo dodajemy cukier, i mieszamy aż w pianie utworzą się "szczyty".
  • 2. Później delikatnie wmieszamy kakao, cynamon i esencję migdałową.
  • 3. Masą napełniamy szprycę i wyciskamy niewielkie bezy w odległości ok 2,5 cm od siebie na wyłożoną pergaminem blachę.
  • 4. Wstawiamy do piekarnika na 50-60 min w temp 160 stopni.
    Muszą być sztywne i suche w środku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować