Czekoladowe babeczki z drażetkami

4.96 (182 ocen)

Mocno czekoladowe muffinki z kolorowym akcentem.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    2,5 łyżki ciemnego kakao
    100 g czekolady mlecznej ( tabliczka)
    1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    2 jajka
    1 szklanka kwaśnego ( zsiadłego) mleka
    0,5 szklanki oleju
    Garść czekoladowych cukierków w cukrowej skorupce ( lentilki )
Wystaw ocenę:

4.96 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Czekoladowe babeczki z drażetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i sodą. Następnie stopniowo dodawać mokre składniki, dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać połamaną w drobną kostkę czekoladę.
  • 2. Masę czekoladową napełniać foremki do babeczek. Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut. W połowie czasu pieczenia, na podpieczone muffinki ułożyć parę kolorowych cukierków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować