Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, czekoladowe babeczki z bitą śmietaną. Można użyć babeczek jako dekoracji ciast i deserów lub lodów, piękna dekoracja oraz smaczna :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 czekolady mleczne
    1 galaretka smak dowolny u mnie pomarańczowa
    200ml śmietany 30%
    1 łyżeczka cukru pudru

    Dodatkowo:
    winogrono
    folia aluminiowa
    foremki babeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Formy babeczek obkładamy folią aluminiową. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody, zostawiamy do zastygnięcia.
  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • czekoladowe babeczki 3. Gdy czekolada gęstnieje smarujemy babeczki czekoladą i wkładamy do lodówki, czynność powtarzamy 2 razy tak aby było grubiej czekolady. (dlatego żeby przy zdejmowaniu foli czekolada nam się nie pokruszyła). Po zastygnięciu folie zdejmujemy bardzo delikatnie.
  • zdejmujemy folię 4. Po zastygnięciu zdejmujemy folię bardzo delikatnie aby nie uszkodzić babeczki.
  • dekorujemy 5. Śmietankę ubijamy dodajemy cukier puder. Galaretkę kroimy w kostkę. Winogrono myjemy i osuszamy. Dekorujemy czekoladowe babeczki:
    1 winogrono, parę kawałków galaretki i bita śmietana ( bitą śmietanę nakładamy za pomocą szprycownicy).
  • smacznego 6. Smacznego:)

Porady

Owoce i galaretki można dobierać sobie według własnego uznania:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować