Czekoladowe babeczki

0 (0 ocen)

To moje ulubione babeczki , znikają zanim wystygną. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 1 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    250 g cukru
    100 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka
    100 ml śmietany 18%
    3/4 kostki masła lub margaryny
    cukier waniliowy

Czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem masła.
  • 2. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Wystudzoną czekoladę ubijamy z masą jajeczną, nast. dodajemy mąkę, proszek, śmietanę i mieszamy.
  • 3. Pieczemy w foremkach na muffinki ok.20 min w temp.180 st. C.
  • 4. Na wierzchu każdej babeczki możemy przykleić na lukrze bezę, ślicznie to wygląda i świetnie smakuje.

Komentarze

Podobne przepisy