CZEKOLADOWA SŁODKOŚĆ

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ten przepis dostałam od mojej siostry to jej popisowy numer.

  • 35 min

Składniki:

  • * 60 dag gorzkiej czekolady;
    * 30 dag masła;
    * 2,5 szklanki cukru;
    * 8 jajek:
    * 2 op. cukru waniliowego;
    * 1,5 szklanki mąki;
    * mąka i tłuszcz do posmarowania blachy:

Czekoladowa słodkość - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć z masłem do rondla i stopić w gorącej kąpieli. Schłodzić powstałą masę.
  • 2. Dodać cukier i cukier waniliowy - dokładnie wymieszać. Kolejno wbijać jajka. Wsypać mąkę i dokładnie wymieszać.
  • 3. Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec około 40 min w temperaturze 175 stopni. Ciasto odstawić do wystygnięcia.

Porady

Z mąką można dodać 30 dag posiekanych orzechów ziemnych (niesolonych).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy