Czekoladowa pianka z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tabliczkę czekolady połam na małe kawałki a następnie rozpuść na parze wodnej , tj . mały garnek metalowy lub miseczkę umieść w garnku z wrzącą wodą. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
Rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę wymieszaj delikatnie z ubitą śmietaną.
Na dnie pucharków umieść połamane biszkopty i owoce ( maliny lub ananasy lub inne ulubione owoce ) , mogą być również orzechy, rodzynki. Wyłóż piankę czekoladową na owoce i biszkopty. Udekoruj piankę owocami lub bakaliami i wstaw do lodówki.
Z podanych składników otrzymamy 3 - 4 porcje smacznego deseru.
SMACZNEGO
Porady
Przed ubiciem śmietanę należy schłodzić przez okres minimum 12 godzin.
Komentarze