CZEKOLADOWA PIANKA Z OWOCAMI

4.5 (175 ocen)

w kilka chwil SMACZNY DESER GOTOWY

Składniki:

  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
    250 g śmietany kremówki 30%
    owoce: maliny, ananasy lub inne ulubione
    biszkopty
    bakalie
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowa pianka z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tabliczkę czekolady połam na małe kawałki a następnie rozpuść na parze wodnej , tj . mały garnek metalowy lub miseczkę umieść w garnku z wrzącą wodą. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
    Rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę wymieszaj delikatnie z ubitą śmietaną.
    Na dnie pucharków umieść połamane biszkopty i owoce ( maliny lub ananasy lub inne ulubione owoce ) , mogą być również orzechy, rodzynki. Wyłóż piankę czekoladową na owoce i biszkopty. Udekoruj piankę owocami lub bakaliami i wstaw do lodówki.
    Z podanych składników otrzymamy 3 - 4 porcje smacznego deseru.

    SMACZNEGO

Porady

Przed ubiciem śmietanę należy schłodzić przez okres minimum 12 godzin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować