Ale były pyszne! Następnym razem dodam jeszcze odrobinę alkoholu :-) Można oczywiście użyć gorzkiej czekolady, ale dla mnie te wcale nie były za słodkie.
Składniki:
1 tabliczka mlecznej czekolady
0,5 tabliczki białej czekolady
1 łyżka śmietanki 30%
Sok z połowy pomarańczy
Czekoladki z pomarańczowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Pędzelkiem dokładnie rozprowadzamy czekoladę w każdym zakamarku silikonowej formy. Odstawiamy do zamrażarki i tak jeszcze 1-2 razy.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę, sok z pomarańczy i dokładnie mieszamy. Łyżeczką nakładamy nadzienie do foremek i odstawiamy do zamrażarki, pod koniec nakładamy resztę mlecznej czekolady i ponownie odstawiamy.
Komentarze