Czekoladki z nadzieniem marcepanowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Idealne na każdą okazję.

  • 50 min

Składniki:

  • - 1 czekolada mleczna
    - 10 dag migdałów
    - 10 dag cukru pudru
    - łyżeczka olejku migdałowego
    - 1 łyżka skórki startej z pomarańczy

Czekoladki z nadzieniem marcepanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Pędzelkiem smarujemy silikonowe foremki do pralinek. Wstawiamy do lodówki na 10 minut. Następnie ponownie smarujemy foremki roztopioną czekoladą i wstawiamy do lodówki.
    Migdały zalewamy wrzątkiem i po 10 minutach obieramy ze skórki. Miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy cukier puder i mieszamy. Skórkę pomarańczową zalewamy 15 ml ciepłej wody. Gdy będzie zimna wlewamy do migdałów, dodajemy olejek i zagniatamy. Masą marcepanową napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Wlewamy czekoladę. Czekoladki wstawiamy do lodówki, aby zastygły. Potem delikatnie wyjmujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy