czekolada z migdałami super babka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Baka jest w domu ulubiona babką moje dzieci lubią ja bardzo i mąż też

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka tortowa: 250 gramów
    - mąka ziemniaczania: 2 łyżki
    - mąka krupczatka: 2 łyżki
    - budyń waniliowy: 1 sztuka
    - aromat wanilinowy: 1 sztuka
    - jajka - ciasto: 4 sztuki
    - cukier kryształ-ciasto: 1 szklanka
    - rodzynki: 50 gramów
    - śmietana 12 %: 4 łyżki
    - margaryna ( kostka 250 g): 1 sztuka
    - migdały w płatkach: 100 gramów
    - Polewa czekoladowa:: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekolada z migdałami super babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka w polewie czekoladowej z migdałami 1. 1- Jajka miksujemy z cukrem na puch dodajemy rozpuszczona Kasię 2- Mąkę tortową budyń oraz mąkę ziemniaczana i krupczatkę z proszkiem do pieczenia dajemy po trochu na przemian ze Śmietaną 3- Na koniec dodajemy aromat waniliowy 4- Zalewamy rodzynki gorącą wodą 5- Wysmarować blaszkę Kasią posypać mąką 6- Wylać ciasto do blaszki połowę rodzynki posypać wylać ciasto do końca 7- Wstawiamy Babkę do nagrzanego piekarnika pieczemy w 180 stopniach 50 minut 8- Wyciągamy babkę robimy lukier z 1 białka i szklanki cukru pudru dodajemy łyżkę rozpuszczalnego kakao i mieszamy aż do jednolitej masy polewamy ostudzona babkę 9 - Posypujemy migdałami smacznego gotowa nasza babeczka wyszła super :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować