Czekolada z migdałami super babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1- Jajka miksujemy z cukrem na puch dodajemy rozpuszczona Kasię 2- Mąkę tortową budyń oraz mąkę ziemniaczana i krupczatkę z proszkiem do pieczenia dajemy po trochu na przemian ze Śmietaną 3- Na koniec dodajemy aromat waniliowy 4- Zalewamy rodzynki gorącą wodą 5- Wysmarować blaszkę Kasią posypać mąką 6- Wylać ciasto do blaszki połowę rodzynki posypać wylać ciasto do końca 7- Wstawiamy Babkę do nagrzanego piekarnika pieczemy w 180 stopniach 50 minut 8- Wyciągamy babkę robimy lukier z 1 białka i szklanki cukru pudru dodajemy łyżkę rozpuszczalnego kakao i mieszamy aż do jednolitej masy polewamy ostudzona babkę 9 - Posypujemy migdałami smacznego gotowa nasza babeczka wyszła super :)
Komentarze