Czekolada plastyczna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zawsze myślałam, że jest trudna w przygotowaniu, lecz myliłam się!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki :
    -1 łyżka miodu (obojętnie jaki)
    -100 g czekolady (mleczna/ gorzka/ biała)

Czekolada plastyczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie:
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy się rozpuści zdejmujemy miskę z garnka i dodajemy miód. Mieszamy nie za długo, tylko aby składniki się połączyły. Następnie czekamy chwilkę, aż się wystudzi i rozprowadzamy na folię spożywczą.
    Następnie odstawiamy na minimum 12 godzin (temperatura pokojowa). Gdy już minie te 12 godzin wyrabiamy masę w rękach i wałkujemy. Można z niej formować różne kształty. Ja uformowałam róże... trochę niezgrabną ale co tam :D

Komentarze

Podobne przepisy