• Czekolada plastyczna

    Dodane przez: mzka

  • Super plastyczna masa, z której możecie wyczarować co tylko chcecie :)

  • Składniki

    Składniki
    • 200 g czekolady (2 tabliczki)
    • 70-75 g miodu płynnego (u mnie to ok. 1,5 łyżki, ale niektórym osobom wychodzi 4-5 więc ważcie proszę ;-))

  • Sposób przygotowania

    1.

    W kąpieli wodnej roztapiam czekoladę. Dodaję miód i mieszam, nie za długo, tylko do wymieszania składników. Wylewam na papier (taki zwykły nie do pieczenia, ale np. na papier do drukarki) i zostawiam na 2-5 godzin. Zdejmuję z papieru i zagniatam ogrzewając w dłoniach (w rękawiczkach, by nie ogrzewać zbytnio czekolady) aż czekolada będzie plastyczna (ona jest jak modelina). Gotowe wzory przechowywać w zamkniętych pojemnikach. W lodówce. Będzie ona twardsza, ale łatwo ją rozgrzać w dłoniach. Czekoladę wałkuję, robię wzorki, figurki itd. Smacznego.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    słodkie życie, czekolada
  • Polecamy:

  • 3 komentarze

Dodane przez: mzka

mzka 42

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2017-01-10T13:47:00+01:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »