Czekolada na gorąco

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W chłodne dni polecam czekoladę na gorąco. Taką gęstą zrobioną z czekolady - pycha!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CZKOLADA NA GORąCO:
    - mleko skondensowane słodzone: 1 sztuka
    - czekolada gorzka: 100 gramów
    - aromat cytynowy (kilka kropli): 1 szczypta

Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy na małym ogniu.
  • 2. Dodajemy połamaną czekoladę do mleka - mieszamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
  • 3. Dodajemy kilka kropli aromatu cytrynowego, zagotowujemy.
  • 4. Podajemy gorącą!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy