Czekolada na gorąco

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taki napój piłam kiedyś w Kazimierzu Dolnym. Teraz robimy go razem z moim narzeczonym Tomaszem.

Składniki:

  • 2-3 czekolady deserowe
    1-2 szkl. mleka
    łyżeczka cukru
    1-2 łyżki kakao
    łyżeczka cukru waniliowego
    10 dag śmietany 18-proc.

Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy kakao i odrobinę mleka. Mieszamy aby nie było grudek. Nieco studzimy.
  • 2. Śmietanę miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym i pozostałym mlekiem.
    Mieszamy z czekoladą i ponownie podgrzewamy. Wlewamy do filiżanek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy