Czeko pierniczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inna niż tradycyjna wersja domowych i prostych pierniczków, które można jeść prosto po wyjęciu z piekarnika. Nie wymagają czasu by zmięknąć. To rewelacyjna opcja dla wszystkich niecierpliwych łasuchów

  • 30 min

Składniki:

  • 5 szklanek mąki
    3 łyżki cukru
    3 łyżki miodu
    1/2 kostki margaryny
    1 łyżka smalcu
    5 łyżek oleju
    2 jajka
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    Przyprawa do pierników lub korzenna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pierniczki

Czeko pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód, margarynę smalec i oliwę rozpuść.
  • 2. Na stolnicy wymieszaj mąkę, sodę, kakao oraz proszek i wlej ciepły (ale nie gorący) tłuszcz.
  • czeko  pierniczki 3. Następnie dodaj jajka ubite z cukrem i zagnieć. Piecz 7-10 minut w temp. 180 C.

Porady

W wersji z jajkami, które nie zostały wcześniej ubite pierniczki będą równie smaczne, jednak będzie nieco trudniej zagnieść ciasto ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Przyprawy korzenne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować