Czarne łebki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Grzyby dokładnie czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, kilkakrotnie płuczemy pod bieżącą wodą.
Duży garnek wypełniony do połowy wodą stawiamy na gazie i doprowadzamy do wrzenia.
Wrzucamy grzyby, dodajemy 2 łyżeczki soli i gotujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Cebulę kroimy w kosteczkę, rozgrzewamy olej i smażymy dopóki się nie zeszkli.
Dorzucamy grzyby, dolewamy odrobinę wody i dusimy około 20-25 minut.
Pod koniec duszenia wlewamy śmietankę, dodajemy sól i pieprz do smaku,
poszatkowaną natkę pietruszki, dokładnie wszystko mieszamy i podajemy.
Smacznego!
Komentarze