Czarna porzeczka z imbirem i cynamonem

4.5 (177 ocen)

Będzie idealna na zimowe wieczory.

Składniki:

  • 500 g czarnej porzeczki
    300 g cukru
    1 kopiasta łyżka cynamonu
    ½ łyżeczki imbiru


Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Czarna porzeczka z imbirem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce obieramy z szypułek i płuczemy, następnie dodajemy do nich cukier i na bardzo malutki ogniu gotujemy aż większość soku odparuje, wtedy dodajemy przyprawy. Powstały dżem przelewamy do wyparzonych słoików, dokładnie zakręcamy i wywracamy je na wieczko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować