CZARCIE PIEROGI

4.49 (165 ocen)

  • 60 min

Pyszne pierogi podawane z gulaszem wołowym

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    1,5 kg ziemniaków
    6 łyżek mąki pszennej
    6 łyżek mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    łyżeczka ostrej papryki w proszku
    olej do smażenia

    FARSZ:
    50 dag pieczarek
    cebula
    2 łyżki masła
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Czarcie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować ,ostudzić utłuc lub przecisnąć przez praskę wymieszać z jajkami ,obiema mąkami oraz łyżeczką papryki ,wyrobić elastyczne ciasto. Pieczarki z cebulą pokroić w drobniutką kosteczkę, udusić na maśle ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy ,wykrawać kółka o średnicy około 15 cm ,nakładać porcje farszu i zlepiać brzegi ciasta. Na patelni rozgrzać sporą ilość tłuszczu ,smażyć pierogi na złoty kolor. Podawać z gulaszem wołowym i ulubioną surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować