Cytryny z sardynkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Podaję je na każde imieniny. Są wyjątkową dekoracją stołu.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 6 małych cytryn
    ● 2 puszki sardynek w oleju
    ● sól, pieprz
    ● 5 dag masła
    ● łyżka musztardy
    ● łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    ● 5-6 czarnych oliwek
    ● po 2 gałązki koperku i natki pietruszki

Cytryny z sardynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z cytryn odcinamy wierzchy
    i lekko podcinamy spody (by
    można je było postawić). Wydrążamy
    miąższ i odkładamy.
  • 2. Sardynki rozdrabniamy.
    Masło ucieramy, dodajemy do
    ryb. Mieszamy z musztardą
    i 2 łyżkami posiekanego miąższu
    i soku z cytryny. Doprawiamy.
    Cytryny napełniamy
    pastą. Chłodzimy 15 minut.
  • 3. Oliwki kroimy w plasterki,
    po kilka wciskamy w pastę.
    Oprószamy posiekaną natką
    i dekorujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy