Cytrynowy torcik na zimno.

0 (0 ocen)

Delikatny,orzezwiajacy,idealny na upalne dni.

Składniki:

  • Na spod:
    200 gr herbatnikow
    150 gr masla

    Na krem:
    250 gr serka mascarpone
    250 gr serka ricotty
    250 ml smietany do ubicia 30%
    10 gr zelatyny
    100 gr cukru pudru
    1 biala czekolada
    sok z 4 cytryn

Cytrynowy torcik na zimno. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki miksujemy i mieszamy z rozpuszczonym maslem,tak otrzymana masa wykladamy dno tortownicy i odkladamy do lodowki na pol godziny.
    Smietane ubijamy,dodajemy kolejno cukier serek mascarpone,ricotte,sok wycisniety z cytryn,czekolade rozpuszczona w kapieli wodnej i na koncu zelatyne (rozpuszczona w w 3 lyzkach goracej wody) Gotowa mase wykladamy na spod ciasteczkowy i wkladamy do lodowki na przynajmniej 2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy