Cytrynowy łosoś z sałatką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ryby mogę jeść co dzień.

Składniki:

  • ● 4 dzwonka łososia
    ● cytryna
    ● ok. 1/4 szkl. oliwy
    ● przyprawy do ryb i drobiu
    Sałatka: sałata lodowa
    ● 15 oliwek bez pestek
    ● żółta i czerwona papryka
    ● 20 pomidorów koktajlowych
    ● ocet balsamiczny

Cytrynowy łosoś z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzwonka oprószamy mieszanką
    przypraw. Z 1/2 cytryny
    wyciskamy sok. Resztę
    kroimy w plasterki, obtaczamy
    w przyprawach i smażymy
    na połowie oliwy. Wyjmujemy.
    Na tej samej oliwie smażymy
    dzwonka po ok. 3 minuty
    z obu stron. Skrapiamy sokiem
    z cytryny
  • 2. Sałatę rwiemy w kawałki.
    Papryki kroimy w paski i wraz
    z przekrojonymi na pół oliwkami
    i pomidorami mieszamy
    z sałatą. Schładzamy. Przed
    podaniem skrapiamy octem
    i resztą oliwy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy